Om Linda

Hjärnan söker hela tiden en utmaning. Det är vetenskapligt bevisat. Jag valde att utmana min hjärna genom att utbilda mig till hästmassör. Utbildningen har ändrat mitt sätt att se hela hästen. Jag ser djupare in än pälsen vi ryktar och ryggen vi sitter på. Jag ser en levande själ som känner.

Att rovdjur och flyktdjur kan samarbeta, är relationen mellan människa och häst ett bevis på. 

Jag såg inte detta när jag började rida som 9-åring, jag visste bara att jag älskade hästar. Jag tyckte om att bara stå och rykta dom, vara nära dom. Men samtidigt var jag för fokuserad på att rida. Jag såg inte hästen. 

Jag tog en paus på 9 år med några enstaka uppsittningar på häst. När jag började på ridskola igen fick jag ofta de hästar som var lite knepiga och som ingen annan tyckte om. På något sätt lärde jag mig att samarbeta med dessa hästar. 

Jag blev efter ett tag medryttare då jag ansåg att ridskolan inte var något för mig. Jag upptäckte något annat. Långa promenader med hästen för hand, var helt underbart. Tänk er en solig vårdag på promenad, med en totalt avslappnad häst bredvid er! Jag började se deras personlighet och deras sätt att kommunicera med oss.

När jag blev hästägare 2017 började jag om från början. Jag började bygga en relation från marken med hästen, lät den bygga muskler utan mig på ryggen och jag kände hur hästen blev mer och mer trygg med mig. När jag sedan lärde mig massera henne, växte relationen ännu mer. De övningar som vi gjorde under utbildningen tog jag med mig hem och de har gett resultat. Jag har en glad häst som berättar för mig när något inte är okej.